Blog

Van huismus tot It'er

19-08-2013 12:32

Mijn eerste blog...

Nou daar is hij dan, mijn spiksplinternieuwe website met weblog. Nooit geweten dat ik dat kon, een website bouwen, ha! Nou ja, het is dan wel met een heel fijn hulpprogrammaatje opgezet. Een kind kan de was doen. Hoewel? Ik zie mijn kids nog niet de was schoon krijgen. Jammer eigenlijk!

Waarom een blog? Lang verhaal. Om dat een beetje in te korten, er is mij al vaker gezegd dat ik iets met mijn schrijftalent moet doen. Nu vind ik dat nogal arrogant klinken als ik dat van mezelf zeg. Anderzijds, misschien moet ik ook wel iets arroganter worden. Of op zijn minst "wat stoerder". Want naast dat ik een blog wil gaan bijhouden, wil ik ook (weer) een stoere chick worden. Ook dat klinkt vast heel eh.. bijzonder? Laat ik het zo zeggen, ik was, pak hem beet, een jaar of 10-15 terug een heel ander mens dan dat ik nu ben. En ja natuurlijk, de tijd staat niet stil, er zijn dingen veranderd, ik heb keuzes gemaakt, er is een boel gebeurd zeg maar. Om te beginnen heb ik mijn lief leren kennen, Jannes. Een boer in hart en nieren (en longen, en lever, en maag, en darmen, en en en...). We zijn vrij snel gaan hokken om het maar even zo te zeggen en om in de boeren-sfeer te blijven. Eerst in Veere, in mijn appartementje. Daar was mijn tuintje al een miniboerderijtje met kipjes, konijnen, katten en een hond. Na een jaar werden we zwanger. Oh nee, ik werd zwanger, we waren samen in verwachting. We verhuisden en inmiddels wonen we alweer 4 jaar op een boerderij in het pittoreske Nieuw en Sint Joosland, net onder Middelburg en zijn we ouders van 3 prachtige bloedjes van kinderen. Ja ik kan met recht zeggen; wij zijn papa en mama van het Liefste Meisje Bente, het Leukste Meisje Jinte en het Lekkerste Ventje Sep.

En toch... Ergens is er iets mis gegaan. Ik heb nog steeds mijn super leuke baan op Neeltje Jans, alwaar ik mag werken met zeehondjes, zeeleeuwen en vissen. De meest fantastische job hier in het Zeeuwse land. En zolang je dat van je werk vind, doe je het met het grootste plezier. Maar wat dan? Ik ben niet meer die chick van 10-15 jaar terug. Toen ging ik golfsurfen, snowboarden, stappen, reizen, duiken, het leven was een groot feest en de feestneus was ik zelf. En nu? Nu ben ik huismus. Oh ja, ik heb een lieve lief, ik heb de meest fantastische kinderen van de wereld en nog altijd mijn super leuke baan. Ik woon op een boerderij met een grote tuin, ik heb feitelijk alles wat mijn hartje begeert behalve een hobby. Iets wat écht van mij is. Nu heeft iemand mij gewezen op het feit dat ik mezelf dan maar eens heel hard moet gaan terugvinden. Dus dat ga ik doen. Niet proberen... Ik ga het doen! Dank je wel Marika!  Met een blog en een zoektocht naar een hobby.

Dus eigenlijk niet van huismus tot It'er (nou alleen voor het opzetten van deze site met blog dan), maar van huismus tot stoere chick!

En daar besluit ik voor nu even mee.

<< 1 | 2 | 3